De winter komt eraan en dat betekent dat u op uw hoede moet zijn wat betreft het weer. De wegen kunnen opvriezen en er kan winterse neerslag vallen. Bereid je goed voor en laat een winterse controle voor uw auto uitvoeren.

Winter controle voor auto’s

Een winter controle, wat houdt dat exact in? In de winter of wanneer de winter voor de deur staat is het belangrijk om de vloeistoffen van uw auto eens te controleren. Zorg ervoor dat uw oliepeil, koelvloeistof en regensproeistof bijgevuld zijn en ruimschoots op voorraad. Vergeet niet om bij het vullen van de regensproeistof deze bij te vullen met wintervloeistof.

Dit biedt de juiste bescherming tegen bevriezing. Naast de vloeistoffen is het goed om de portierrubbers eens na te lopen. Deze kunnen door de vorst sneller vastvriezen. Doordat het weer het niet toelaat dat de rubbers drogen is het mogelijk dat er bij nachtvorst de portieren vastvriezen. Hoe voorkom je dit? Voorkom dit door de rubbers in te smeren met vaseline.

Winterbanden

Zojuist hebben we de vloeistoffen besproken maar een belangrijk onderdeel ten voorbereiding van de winter zijn winterbanden. Winterbanden zijn banden waarbij er meer profiel aanwezig is en waar u bij temperaturen onder de 7 graden veel voordeel bij heeft. Doordat de banden zachter zijn heeft u meer grip tijdens lage temperaturen maar ook met winterse neerslag. Ons advies is dan ook om vanaf november winterbanden op uw auto te laten monteren.

Waar de winterbanden voor meer grip zorgen bij koude temperaturen zorgen ze voor minder grip bij warme temperaturen. Zorg er dus voor dat u op tijd de winterbanden weer laat vervangen door uw andere set banden. Uiteraard is het ook belangrijk om zelf goed op te blijven letten en uw snelheid aan de weersomstandigheden aan te passen.

Winter en een leaseauto

Wanneer u bij Total Car Lease een auto leaset heeft u de mogelijkheid om vooraf winterbanden te selecteren. Wanneer u dit gedaan heeft kunt u ten alle tijden deze winterbanden laten monteren. Voor de winterse controle adviseren wij om naar de plaatselijke dealer te gaan en deze door hen uit te laten voeren. Geniet optimaal van het voordeel van een leaseauto en zorg ervoor dat uw auto altijd goed onderhouden op de weg is.

Auto leasen?

Stel nu zelf uw auto samen en zie live het leasetarief. Wanneer u een offerte aangevraagd heeft gaat een van de Leaseadviseurs van Total Car Lease aan de slag om voor u een nog betere prijs te zoeken en de offerte volledig op maat te maken.

Occasion lease aanbiedingen