Auto rijden is een van de leukste dingen die je kan doen. Althans, dat vinden wij. Maar autorijden heeft ook zo zijn nadelen. Wanneer jij vaak op de weg zit kom je her en der situaties tegen die je verstelt doen staan. Er gebeuren rare en gekke dingen wanneer je regelmatig op de weg zit.

Deze gebeurtenissen maken je af en toe aan het lachen. Maar het grootste gedeelte van de tijd zorgen deze gebeurtenissen voor grote frustraties. wordende wegen zorgen toch al voor veel ergernissen. Wij hebben een top 10 opgesteld met onze grootste ergernissen in het verkeer:

Te lang links rijden

Hèhè, eindelijk op de snelweg. Daar mag je dan eindelijk eens een beetje doorrijden. Op sommige plekken zelfs al 130km/u. Maar hoe vaak lukt het je eigenlijk om de snelheden te halen die je mag rijden? Tik je net de 130 km/u aan vliegt er zo’n; ‘ik rijd al een kwartier achter een vrachtwagen en wil nu inhalen, precies wanneer jij er langs wilt’ type voor. Deze bestuurder gaat amper harder dan de auto die hij/zij in wil halen. Op het moment dat hij/zij er eindelijk voorbij is gaat de bestuurder echt niet direct naar rechts hoor. Stel je eens voor dat je rekening houdt met anderen.

Geen richting aangeven (Specifiek bij rotonden)

Je wilt een rotonde oprijden en staat netjes te wachten op de voorbij komende auto’s. Na auto 4 en 5 raakt je geduld een beetje op en wil je er tussen. Je besluit netjes te wachten omdat er nog een auto aan komt. Maar deze auto gaat niet rechtdoor nee deze auto slaat af. Jij staat op deze auto te wachten… Doe dan je richting even aan!

Bumperkleven/van de weg af duwen op de snelweg

Je wilt geen boete en rijdt zelfs een paar km harder dan dat officieel mag. Je haalt een auto in en voordat je het weet zit er zo’n bumperklever achterop je. Je wilt zo snel mogelijk naar rechts maar voordat je die kans hebt gekregen flikkert de bestuurder achter je al met zijn grote licht, slingert heen en weer en toetert. Doe eens rustig, ik mag niet harder! Betaal jij mijn boete?

Te langzaam rijden

Je rijdt ergens achteraf, het is 8 uur in de avond, geen hond op de weg en het weer is goed. Op deze weg mag je officieel 80 km/u. Je rijdt iets te hard maar dat is te over zien. In de verte zie je een auto voor je rijden maar binnen no-time heb je deze auto bijgehaald. Je schreeuwt heel hard in je auto: “Nee!!!”. Het is zo’n typische rijder die 60km/u rijdt waar je eigenlijk 80 mag. Dat duurt nog wel even voordat je thuis bent.

Voor het stoplicht in slaap vallen

Wachten is niet leuk. In de huidige samenleving moet alles sneller dan snel dus ook een stoplicht. Het duurt voor je gevoel altijd al te lang voordat ‘ie op groen springt. Dan spring het stoplicht eindelijk op groen, zie je voorganger het niet. Na twee keer toeteren heeft hij het eindelijk door en geeft een dot gas. Hij kan nog net door oranje en jij? Jij kan nog netjes even een paar minuten wachten.

Onder invloed rijden

Gewoon niet doen! Pak de fiets. Verder geen toelichting nodig.

Te hard rijden binnen de bebouwede kom

Te hard rijden doen we allemaal wel eens. Te hard rijden kan ook niet altijd kwaad. Ook daar zijn wij ons van bewust. Maar rijd niet te hard in de bebouwde kom. De kans dat je spelende kinderen hier over het hoofd ziet is gewoon te groot. Zij letten niet op en kunnen elke seconde zo maar de weg op schieten. Rijd niet te hard en let goed op in de bebouwde kom.

Rechts inhalen

Klopt, ik moet bekennen dat deze gedachten ook wel eens door mijn hoofd heen schieten. Wanneer je weer eens achter zo’n ontzettend trage bestuurder zit. Maar nee, dit is niet de oplossing. Stel je voor dat je op een snelweg rijdt en een bestuurder te weinig geduld heeft. Deze bestuurder besluit om van de snelweg een slalom wedstrijd te maken en auto’s links en rechts in te halen. Je verwacht het niet en daardoor is jouw schrikreactie nog erger dan anders!

Inhalende vrachtwagens

Dit is persoonlijk mijn grootste ergernis. Je wilt gewoon lekker door kunnen kachelen. Auto op cruise control en gaan. Maar in de verte zie je dat er wel heel veel auto’s rijden op dat kleine stukje. Dat kan maar 1 ding betekenen. Dat betekent dat er weer een vrachtwagen een wedstrijdje wil doen met een andere vrachtwagen. Prima hoor dat ze dat doen maar doe dat op een racebaan. Ga dan niet anderen lastig vallen en het verkeer opstoppen.

Agressieve types

Je rijdt, in jouw ogen, gewoon normaal. Je houdt je aan de regels, probeert niet te lang links te rijden en houd rekening met anderen. En toch gebeurt het dan, je wordt ingehaald en de bestuurder die jou inhaalt besluit toch jou, op een niet zo vriendelijke manier, te groeten met zijn middelvinger. Nergens voor nodig en een grote ergernis in het verkeer.

Occasion lease aanbiedingen