Het nieuwe ‘krabben’, stekker trekken.

Met de enorm gestegen populariteit van de elektrische auto’s (cijfers Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft er ook een verschuiving plaats gevonden. Steeds vaker lezen wij op het internet meldingen van vast gevroren stekkers.

Stekker trekken

Met de temperaturen van de afgelopen week is er weinig voor nodig om een vastgevroren stekker te krijgen. Steeds vaker zul je jouw buurman, vrienden of familieleden met een stekker zien trekken dan hun ruiten krabben. Bijkomend voordeel van een elektrische auto; je kan van afstand de ruiten laten ontdooien middels één druk op de knop. Gaat dit dan ten koste van de afstand die je auto kan rijden? Zolang de auto aan zijn stekker zit niet, dan wordt het direct uit de paal gehaald en niet uit de auto.

Gelukkig hebben wij nog geen ‘klachten’ ontvangen over vastgevroren stekkers en lijken onze elektrische auto’s goed uitgerust. Maar het ligt natuurlijk niet alleen aan de auto, stekker of het oplaadpunt. Ook wij, mensen, kunnen verkeerd omgaan met de bijgeleverde uitrusting. Let goed op! Maak de stekker ten alle tijden goed schoon en droog. Anders loop je het risico dat je op het moment wanneer jij je stekker niet goed droog maakt, en later die dag toch weer in plugt, jouw stekker vastvriest. Heb jij al eens iemand zien ‘stekker trekken’?

Stekker trekken

  • Personenauto
  • Bedrijfswagen